Put a ring on it...

Källa: Weheartit

Jag tror att vi alla kan vara överens om att några snygga ringar, en eller två snygga kedjor hängandes runt halsen eller en bunt härligt blandade armband kan göra så otroligt stor skillnad till en outfit.

Mitt tips för dagen är att börja med accossearerna för att sedan gå vidare till resten av outfiten. Ibland kan det bli mycket enklare och roligare att bestämma sig för vilka halsband man ska ha på sig - för att sedan blanda ihop en bra blandning kläder som passar till det.

Testa dig fram och våga så lovar jag att outfiten kommer bli fulländad! Lycka till!

Gör som Caroline...

Källa: Carolines mode
... och satsa på ett par skor i just denna nyans. Jag älskar hur hon kombinerar den bruna jackan till de otroligt höstsnygga skorna! Det bästa av allt är ju att de finns på Scorett för ett bra pris. Skynda fynda!

Let's go red and crazy!

Bälte Bik Bok, örhängen Gina Tricot, skor Nasty Gal (bild lånad av Jak&Jil)

Vad passar om inte rött för att skruva upp värmen i höstkylan? Om du inte känner dig redo för en röd klänning eller en röd tröja; börja smått och sätt färg på accossearerna. Ett rött bälte som det ovan eller ett par röda skor kommer göra susen - tro mig! Rött är en färg som kommer synas extra mycket till hösten (färg överhuvudtaget) så var inte rädd för att satsa på färg denna säsong.

Tips: Lägg till det där lilla extra till en helsvart outfit med ett rött läppstift. Nu i hösttider är det riktigt snyggt med ett läppstift i en lite mörkare ton.

It's all about the details.

Källa: Jak&Jil


Tommy Ton som driver bloggen Jak & Jil lyckas alltid snappa upp det snyggaste av streetstyle.
Inspirationen bara flödar, eller hur?


Nailed it!

Källa: Fashionsquad
Carolina från Fashionsquad och Rumi från Fashiontoast visar vart skåpet ska stå. I höst blir det mycket mörka nyanser, skinn, transparant, fransar och asymetriska modeller. Underbart, om ni frågar mig.

Prepare for the weekend!

 

Klicka på bilden och tagga till Robyns senaste hit "Love kills".


Trotsa regnet och släng på dig dina högsta klackar, snyggaste fodralet och lite extra eyeliner så är du redo för en lördagkväll! Trevlig kväll!


The New Levi's Curve ID


Att prova jeans är bland det värsta jag vet
och jag tror att många andra där ute kan förstå hur jag känner när jag säger; dåliga provrum, ljus som får en att se ut som ett träsktroll och jeans som aldrig tycks passa. Inte det roligaste, eller hur? Tur är väl då att Levi's har kommit med ett nytt koncept. Efter att ha mätt 60 000 kvinnor har de kommit fram till tre olika modeller; slight curve, demi curve och bold curve som representerar 80 % av de testade kvinnornas kroppar. Väl i butik får du dina mått tagna och kan efter detta välja ut de par som passar just Dig! Ryktet säger att de är "helt perfekta" och "det bästa köpet på länge" och vad jag har sett är de riktigt snygga.



Veckans trend...

Om du fortfarande inte har bestämt dig för vilken jacka du ska satsa på i höst är jackan med fårpäls ett säkert kort. För en lite tuffare look borde du kolla in skinnjackorna, som dessa ovan från Acne. Räcker inte pengarna till har budgetkedjorna ett brett utbud så det är bara att välja och vraka! Alla borde ha en skinnjacka i sin garderob och eftersom det är ett plagg som håller år efter år kan jag tycka att det är värt att lägga ner lite mer pengar på det - för bästa kvalité som håller i ur och skur (bokstavligt talat).

Är inte skinnjackan någonting för dig är parkasen, capen och en trenchcoat bra alternativ! Kolla in Zara och Weekday för bra priser och ursnygga kollektioner!

Tips: Släng på dig ett par kängor, en mysig halsduk och skinnhandskar i finaste material för att undgå höstkylan så mycket som möjligt!

Inspiration...

... from Jak&Jil of course.


Fashion report - Alexander Wang S/S 2011

Källa: Style.com
Alexander Wang är troligen mest känd för sina mörka material, de klumpiga skorna och "Wang-väskan" från förra året. Till S/S 2011 får vi se en helt ny sida av Mr. Wang; varma färger, vitt och svala material. Han har fortsatt på sitt spår med mer färg efter sin ganska mörka kollektion inför hösten -08. "They wanted color, they got color!" som han uttryckte sig inför vårkollektionen -09. Man kan fortfarande se bitar av det militära och strikta, fast på en annan plan. Våren -11 för Wang symboliserar uppenbart vitt, de långa längderna och kostymlooken. Genom hela kollektionen löper en röd tråd av metallic, vilket kommer synas mycket till våren.

Själv tycker jag att det är en stark kollektion! Jag var inte fullt imponerad (förutom vissa guldkorn) från förra kollektionen, men detta faller sig mer i min smak. Samtidigt är höstkollektionen från 2008 någonting som jag tycker väldigt mycket om eftersom jag är svag för svart.. Vad tycker ni? Hit eller diss?

Om ni vill se mer av kollektionen kan ni gå in HÄR!

Dagens plagg

Denna underbara, perfekt slappa tisha skulle jag matcha tillsammans med ett par svarta jeans, grova kängor (tänk Dr. Martens), en militärgrön jacka och farfars gamla armbandsur i brunt läder. Ofta kan en, eller flera accessoarer ge en outfit en helt ny look - men i detta fall tycker jag att less is more slår sig bäst!
Ett stort plus i kanten också för att den bara kostar 250 kr - vilket kanske inte ruinerar en helt och hållet. Godbiten finns även i svart och vitt - för den som vill uppdatera sin basgarderob ytterligare. Ett solklart köp!

Just a short notice...

Källa: okänd
Har du missat ett speciellt inlägg, vill du titta igenom tips eller förnya dina vyer om de olika trenderna? Då kan du enkelt titta in i menyn till höger och kolla igenom de olika kategorierna. Det är där alla inläggen kommer att sorteras in i - allt för att underlätta och strukturera i min blogg.

Kickoff!

Källa: okänd

Denna underbara bilden för stå för min kväll. Ett regnigt september behöver bara lite té, en tv och en mysig kofta för att jag ska överleva. Helst av allt skulle jag vilja ha denna underbara kofta i den mörka lila färgen som är en het färg i höst! Hade det inte regnat hade jag slängt på mig denna outfit, tagit en promenad i skogen med en fin vän och en termos med kaffe. Inte helt fel skulle jag säga.

Imorgon kommer jag bjuda på dagens plagg, en het trend och annat smått och gott. Stay tuned!


The unique fashion box

Varmt välkommen till min alldeles egna värld av kläder, skor och allt annat som har med modets breda värld att göra. I denna blogg kommer jag ge er min bild av modets fina hörn, de stora trenderna för hösten och den kommande våren, tips och inspiration från mig och från andra. Jag hoppas med detta kunna ge ER en rolig, inspirerande och intressant läsning. Och vem vet, där ute kanske du som jag drömmer om en framtid inom modebranschen - då hoppas jag kunna besvara dina frågor om hur, var och när man ska kunna få in en fot i en av tidernas mest hypade bransch.

Till höger i menyn kommer det inom kort komma upp olika kategorier för att underlätta er läsning (allt för att ni ska kunna komma tillbaka och snoka lite extra på saker ni har missat eller saker ni vill se igen).
Nu kör vi!

RSS 2.0